Twijfelaar Bed

De maten van een twijfelaar bed hebben een breedte tussen de 120 en 140 cm en een lengte tussen de 190 en 200 cm. Het zit tussen een eenpersoons en een tweepersoons bed in. Nu is het niet zo dat wanneer je niet weet welke maten je nodig hebt je het beste voor een twijfelaar bed kunt gaan kiezen.

Dat is niet waar de naam ‘twijfelaar bed’ vandaan komt. De twijfel komt vanuit de breedte van het bed en heeft per persoon zijn eigen idealiteit. Je kiest voor een dergelijk bed als je met zijn tweeën lekker knus in bed wilt liggen (twee niet al te  kleine volwassenen) of wanneer je extra ruimte nodig hebt in je ééntje. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je simpelweg niet de ruimte in je kamer hebt voor een groter bed.

twijfelaar bed-rondbed.nl

De maten van een twijfelaar bed waren voor vele jaren terug de standaard maten voor een tweepersoons bed. Wanneer je dan ook graag in een oud en antiek bed wilt slapen, houdt er dan rekening mee dat ze wat kleiner zijn dan de tweepersoons bedden van tegenwoordig. Deze hebben meestal een breedte vanaf 140 cm en een lengte vanaf 200 cm. Het feit dat de standaard bedden van tegenwoordig dus wat groter zijn maakt ook dat de matrassen voor een twijfelaar bed wat schaarser worden. De fabricage van matrassen met de afmetingen voor een twijfelaar bed is vanwege deze reden behoorlijk terug genomen. Het is belangrijk hier rekening mee te houden want een matras is na een aantal jaren aan vervanging toe. Je wilt namelijk wel voorkomen dat je matras schade kan toebrengen aan je gezondheid. Een slecht matras kan gewricht- en rugklachten veroorzaken, wegens ouderdom verpulvert het matras waardoor de deeltjes ontsnappen wat stof creëert en de vochtigheid in het matras is niet bevorderlijk met betrekking tot de hygiëne. Vaak wordt er niet bij stil gestaan hoeveel een mens verliest tijdens het zweten gedurende het slapen. Om de levensduur van een matras te verlengen is het raadzaam deze regelmatig te keren.

 

Het kan dus lekker knus zijn in een twijfelaar bed. Toch kiezen nu de dag de meeste mensen voor iets groter. Er van uitgaande dat een mens zich gemiddeld toch zo’n acht uur per dag in zijn bed bevindt en 30 tot 40 keren omdraait is in een krap bed niet goed voor de nachtrust. Ook kunnen de matrassen zoals bij een tweepersoons bed niet als twee enkele geleverd worden en je met zijn tweeën dan ook een overeenstemming moet bereiken voor de keus hierin. De prijs van een twijfelaar bed en een matras is vaak wel wat voordeliger en dat kan dus doorslaggevend zijn om tot de aankoop van een twijfelaar bed over te gaan. Wanneer je eenpersoonsbed simpelweg niet meer voldoet vanwege de smallere maten dan is een twijfelaar bed altijd de beste keus. Twijfel dus niet wanneer je een nieuw bed koopt, een twijfelaar bed heeft even sterke argumenten als elk ander bed.

www.wehkamp.nl

www.otto.nl

www.ikea.nl