Stapelbed

Een stapelbed is een ideaal bed voor de wat kleinere kamers. Het grote voordeel hiervan is dat hieronder ruimte wordt gemaakt voor bijvoorbeeld opslagruimte. Wat men ook vaak onder een stapelbed creëert is een werkruimte met een computer.

Daarnaast bestaan er stapelbedden die uit twee delen bestaan. Eén bed boven en één bed beneden. Hierdoor kunnen twee personen slapen in een kleine ruimte.

Voordelen van een stapelbed

stapelbed-rondbed.nlStapelbedden hebben meerdere voordelen. Zoals hierboven al beschreven is, wordt een stapelbed vaak gebruikt in kleinere kamers. Daarnaast kan onder een enkel stapelbed een ruimte gemaakt worden voor bijvoorbeeld opslag. Kinderen vinden het ook vaak geweldig om hoger te slapen en voor het slapen gaan omhoog te klauteren. Wanneer het lastig is om het kind naar bed te krijgen kan dit door middel van spelletjes bevordert worden. Probeer maar eens het kind binnen vijf seconden naar boven te krijgen. Zorg dat ze een uitdaging krijgen en de kinderen zullen sneller naar boven gaan.

Nadelen van een stapelbed

Vooral voor kleinere kinderen is een stapelbed lastig. Helemaal wanneer zij ’s nachts vaak naar het toilet moeten. Ze moeten dan eerst naar beneden klimmen en daarna weer omhoog. Daarnaast is het heel belangrijk dat aan de zijkant van het stapelbed een lat is bevestigd. Hierdoor wordt de kans vergroot dat het kind niet uit bed valt. Tegenwoordig zit dit bij elk stapelbed standaard geleverd.

Waar kan ik een stapelbed kopen

Veel verschillende winkels bieden dergelijke bedden aan. Hieronder een lijst met winkels waar een stapelbed gekocht kan worden. Het is belangrijk dat van te voren wordt gekeken naar de stevigheid en nog belangrijker naar hoogte. Meten is weten en het is verstandig om een meetlint mee te nemen naar winkel. Het zou tenslotte zonde zijn als je thuis komt en het bed blijkt te groot of te hoog te zijn.

Wehkamp
Ikea
Stapelbed Expert